Borttagning av NOx

Vad är en kväveoxidkatalysator/lagringskatalysator?

En lagringskatalysator användes i moderna bensinmotorer under ett antal år och är bland annat monterade i FSI motorer från VAG och BMW. Syftet var att köra med en liten bränsleinblandning på låg- och medellast för att spara bränsle.

1

Dessa motorer krävde en ytterligare typ av katalysator med fler kemiska delar som möjliggjorde  lagring av kväveoxider. NOx-sensorn i sin tur mätte tillgängligt lagringsutrymme i uppsamlingskatalysatorn och styrde insprutningsmängden.

Nuförtiden har man gått ifrån denna teknik och motorn arbetar endast med homogen förbränning.

Ett stort problem har varit att NOx sensorn – som mäter halten av kväveoxider och styr processen – gått sönder vid kortare körsträckor på grund av kondensbildning som träffar sensorn.

Många bilägare har fått byta sensorn flera gånger till höga kostnader.

Nu är det slut på det. Vi kan mjukvarumässigt styra katalysatorn, vilket innebär att sensorn inte längre används.

Alla avgaskrav uppfylls fortfarande och katalysatorn fungerar på samma sätt som tidigare.

Prisex. Volkswagen Golf 1.6 FSI

2695:-


OBS! Bilen uppfyller inte längre biltillverkarens certifieringar och är ej godkänd för att framföras på allmän väg. Detta ingrepp är endast avsett för racingbruk. Kontrollera att denna modifiering är tillåten innan du kontaktar oss.

Hej! På grund av hög efterfrågan på framförallt A-Traktormjukvaror kan leveranstiderna vara längre än normalt. Vi ber om överseende med detta.
+